Ons nieuws

50 jaar Bakkerij A.J. van der Bijl

In 1965 zijn Auke en Hannie van der Bijl aan de Voorstraat 88 te Kollum begonnen met een bakkerij van twintig vierkante meter. De bakkerij bestond uit een oven, die met briketten en hout gestookt werd. Er was één knecht waarmee Auke brood, koek en banket maakte. In vijftig jaar tijd is er veel veranderd bij Bakkerij A.J. van der Bijl. Sieb en Meta hebben het bedrijf overgenomen en de derde generatie helpt al druk mee. De bakkerij heeft vele verbouwingen, uitbreidingen en moderniseringen ondergaan en er zijn vier winkels bijgekomen. Maar de traditionele producten als roggebrood, suikerbrood, oranjekoek en het grote assortimentkoek zijn gebleven.
Vanaf maandag 26 oktober t/m zaterdag 7 november vieren wij in al onze winkels feest met leuke activiteiten en scherpe aanbiedingen. Zo hebben we een speciale jubileumtas en koekblik ontwikkeld voor het 50 jarig jubileum, zijn we opzoek naar "De bêste thûsbakker fan Noard-East Fryslân!" en hebben we voor de kinderen een kleurwedstrijd met prachtige prijzen. Daarnaast organiseren we ook een openhuis. Op zaterdag 31 oktober bent u van harte welkom in Dokkum en Surhuisterveen en op zaterdag 7 november in Kollum, Drogeham en Buitenpost. Op deze dagen kunt u van 9.00 uur t/m 15.00 uur een kijkje komen nemen in de winkel en de bakkerij en geven onze bakkers speciaal voor u leuke demonstraties en smakelijke proeverijen.
Dus kom langs, proef, beleef en feest met ons mee!


Foto krantOvenOpa en heit bakkerijLogo 50 jaar

Prijswinnaars kleurwedstrijd 50 jarig jubileum bakkerij A.J. van der Bijl

De kleurwedstrijd was een groot succes! Uit de honderden tekeningen hebben we onder de twintig mooiste inzendingen prachtige prijzen verloot, onder andere een kinderbakfiets, kinderfeestje in de bakkerij, speelgoedwaardebonnen, opblaasbare kano's en slagroomtaart maken. De kinderen hebben in de bakkerij, onder het genot van een taartje, hun prijs in ontvangst genomen.

Foto prijswinnaars

Gea Moore-Turkstra de bêste thûsbakker fan Noard-East Fryslân!

De winnaar van de bêste thûsbakker fan Noard-East Fryslân is Gea Moore-Turkstra! Zij heeft de Wadloper gemaakt. Een heerlijk smeuïge cakebodem van gele- en chocoladecake gevuld met kersen. Daar bovenop een laagje puddingcrème en afgewerkt met een chocoladeglazuur. Afgelopen woensdag heeft Gea samen met de bakkers het product in de bakkerij gemaakt en heeft zij als prijs een fiets in ontvangst genomen. Wadloper ligt nu in onze winkels voor €3,99!

Foto geaFoto wadloper

NIEUW! Van der Bijl's BESTE brood

In 2015 bestaat Bakkerij Van der Bijl 50 jaar! Tijd voor een heel bijzonder brood. Na een lange tijd van onderzoek, proefbakken en testen is het zover: Met trots introduceren wij ons eigen broodspecialiteit met de naam: Van der Bijl's BESTE!

De nieuwe broodspecialiteit is gemaakt op basis van licht meergranenbrood en heeft hele bijzondere eigenschappen. Het brood heeft een laag glycemische index. Dit houdt in dat met het eten van het brood de koolhydraten geleidelijker worden omgezet in energie en dat hierdoor een meer constantere bloedsuikerspiegel (aanvoer van energie) ontstaat waardoor er minder snel een "honger" gevoel ontstaat en de behoeft tot "snacken" afneemt. Dit brood kan dan ook een belangrijke rol spelen in het zogenaamde gewicht-management van mensen die willen afvallen.

De nieuwe broodspecialiteit bevat ook meer noodzakelijke voedingstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen. Naast de rijke aanwezigheid van lijnzaad, zonnebloempitten, havervlokken, zamelen en desem is het brood heerlijk van smaakt, blijft het lang zacht en kent het uitstekkende eeteigenschappen. Van der Bijl's BESTE is ook lactose vrij.

EET SMAKELIJK!

A6foldertjevoorkopie

Kerstpakketten van Bakkerij A.J. van der Bijl

Bent u op zoek naar een kerstpakket voor uw personeel of relaties? Of een leuke attentie voor iemand die u graag even wilt bedanken of gewoon even iets extra's wilt geven met Kerst? Dan bent u bij Bakkerij A.J. van der Bijl aan het juiste adres. Wij verzorgen ieder jaar kerstpakketten geheel naar uw wens. U kunt zelf aangeven welke producten u in het pakket wenst, maar u kunt dit ook aan ons overlaten. Naast de verse en ambachtelijke producten uit onze bakkerij is het ook mogelijk om bijvoorbeeld iets van de slager, de poelier, fles wijn etc. er aan toe te voegen.

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of stuurt u een e-mail met uw vragen en/of wensen.

Dsc 0684Dsc 0695Dsc 0744Dsc 0781

Heeft u vragen, dan kunt u hierover met ons contact opnemen door te bellen met 0511-453600 of stuur ons een bericht.

Natuurlijk mag u ook even langs komen in één van onze winkels.